Alles wat je wil weten over de grote hoeveelheid drama rondom de kroningsdag van Charles (2024)

Op 6 mei 2023 wordt Charles gekroond, en er wordt ook steeds meer duidelijk over deze belangrijke dag. Hoe zijn de zitplaatsen ingedeeld, wie krijgt welke rol en welke drama's spelen zich allemaal af rond de kroning? Bazaar licht je hier in over al het nieuws rondom de kroning van Charles.

De uitnodiging voor de kroning van Koning Charles is vrijgegeven en dit hoe hij eruitziet >

Alle drama rondom de kroning van Charles

Zitplaatsen ceremonie Charles

Als de zitplaatsen hetzelfde zijn als bij de kroning van Queen Elizabeth II, kunnen we ervan uitgaan dat het gaat om veertien stoelen - zeven aan beide kanten. Dan zou het betekenen dat Camilla, samen met prins William, Kate Middleton en de kinderen aan de rechterkant zitten. De broers en zus van Charles zitten aan de rechterkant, samen met de echtgenoten. Hierna blijven er nog twee stoelen en deze zijn dan bestemd voor prins Harry en Meghan Markle.

Andrew is aanwezig

Dan hebben we nog prins Andrew, maar of de jongere broer van Charles de titel 'prins' nog waardig is valt sterk te betwijfelen. Hij was namelijk lang goed bevriend met zedendelinquent Jeffrey Epstein, en Andrew werd er door een slachtoffer van Epstein van beschuldigd dat ze geforceerd seks moest hebben met de royal toen ze ook nog eens minderjarig was. Dit drama veroorzaakt door Andrew was dan ook een zeer gênante afgang voor het Britse koningshuis.

En dus zou het niet gek zijn als Andrew niet bij de kroning was geweest, maar de beste man is ondanks alles gewoon van de partij. Echter mag hij op de kroningsdag niet op het balkon van Buckingham Palace aanwezig zijn en heeft hij eigenlijk helemaal geen rol in de ceremonie als gevolg van zijn wangedragingen. Naar verluidt zou Andrew hier hier 'furieus' over zijn, maar voor velen zijn de maatregelen niet meer dan gepast.

Prins Harry is aanwezig zonder Meghan Markle

Prins Harry en Meghan Markle zijn uitgenodigd, en er is zelfs een plek voor ze gereserveerd op de eerste rij tijdens de ceremonie. Hoewel het antwoord lang op zich heeft laten wachten, is nu bekend dat Harry naar de kroning komt zonder Meghan, gezien de echtgenote aanwezig wil zijn bij de verjaardag van hun oudste, Archie. Ze blijft samen met de kinderen in de Verenigde Staten.

Prins George krijgt bijzondere rol

Kate Middleton en prins William mogen trots zijn op hun oudste zoon George, de prins wordt één van de 'pages'. Dit houdt in dat de prins, samen met de andere pages meelopen op het middenpad van Westminster Abbey, om de gewaden te dragen van Charles en echtgenote Camilla.

De rol van prins Louis en prinses Charlotte

Met broer George verlaten Louis en Charlotte Westminster Abbey aan het einde van de ceremonie samen met Charles en Camilla. Hierna volgt de optocht naar het paleis op de planning. In de processie naar Buckingham Palace, voegen ze zich bij de koninklijke familie.

Kate Middleton draagt waarschijnlijk geen tiara

Een eeuwenoude traditie, maar wellicht komt er bij de kroning van Charles een eind aan. De reden? Koning Charles streeft naar een modernere en duurzamere kroning, en is het te verwachten dat de dresscode overdag formeel is, zonder tiara's.

Charles gaat met de billen bloot

Uiteraard niet letterlijk, maar we gaan misschien wel iets zien wat we nog nooit eerder hebben gezien. Het meest heilige deel van de ceremonie, het moment waarop de nieuwe koning of koningin wordt gezalfd, mag volgens de traditie niet door het publiek worden gezien. Hoewel er nog geen duidelijkheid over is gegeven, gaat het gerucht dat Charles dit gedeelte wel gewoon laat zien. En daarmee zou hij dan de eerste Britse royal zijn die dat doet. Of we dit bijzondere moment ook daadwerkelijk gaan zien zullen we waarschijnlijk pas op 6 mei weten, maar duidelijk is dat hij een moderne kroning wil.

Camilla wordt koningin

De kroning heeft niet alleen gevolgen voor Charles, ook Camilla krijgt een bijzondere wijziging. Tot op heden werd Camilla altijd aangesproken als gemalin-koningin, maar na de kroning gaat de echtgenote als koningin door het leven.

Archie en Lilibet zijn niet uitgenodigd

Archie en Lilibet, de kinderen van prins Harry en Meghan Markle, zijn niet uitgenodigd voor de kroning. De reden hiervoor zou zijn dat de afgevaardigden van Buckingham Palace 'te jong' zouden vinden om deel te nemen aan het evenement.

Niemand wil optreden

De afgelopen tijd weigerde de ene na de andere ster de uitnodiging van Charles om de kroningsdag van muzikale begeleiding te voorzien – zo kreeg hij een 'nee, dankje' van onder meer Adele, Ed Sheeran, Elton John, de Spice Girls en Harry Styles. En dus is het niet zo gek dat de officiële line-up nog niet is aangekondigd – want met al die afwijzingen was (of is) het muzikale programma niet zo snel rond als dat de royals ongetwijfeld hadden gewild. Naar verluidt zijn nu Lionel Richie, Andrew Lloyd Webber en de voormalige leden van Take That (minus Robbie Williams) gestrikt voor een optreden. Charles lijkt het dus vooral te moeten hebben van de oude garde.

Charles en Camilla breken traditie met de koets

Dat de koning de kroning ietwat anders aanpakt dan zijn moeder is wel duidelijk. Te verwachten is dat er overdag geen tiara's te zien zijn, Camilla een kroon draagt die al eerder gedragen is vanuit het oogpunt van duurzaamheid én de rit met de gouden koets veel korter duurt. En om nog maar even in te haken op de koets, Charles en Camilla kiezen voor een andere koets dan Queen Elizabeth II. De keuze gaat namelijk uit naar de Diamond Jubilee State Coach die is voorzien van alle gemakken, zoals airconditioning en schokdempers. Een woordvoerder van Buckingham Palace vertelt dat de keuzes representatief zijn voor de processies: de kleinere naar Westminster Abbey en de grotere terug naar het paleis. De koetsen waren een persoonlijke keuze van Charles en Camilla.

Er wil ook niemand klokkenluiden

Ter ere van de kroning zouden alle 38.000 kerkklokken in het Verenigd Koninkrijk moeten luiden, maar naast artiesten staan ook klokkenluiders niet te springen. Er moest zelfs een heuse 'Ring for the King'-campagne aan te pas komen om klokkenluiders te werven, maar desalniettemin hebben er vooralsnog nog maar 1750 klokkenluiders zich gemeld voor de grote dag. Jammergenoeg voor Charles is er inmiddels geen tijd meer om nieuwe klokkenluiders op te leiden, dus er zit niks anders op dan de klokkenluiders die zich hebben gemeld naar meerdere kerken te sturen. Het zit Charles ook allemaal niet mee hè.

Kate Middleton draagt moderne jurk

Royal mode-expert, Josh Birch Jones, vertelde aan Page Six dat hij verwacht dat Kate een jurk zal dragen van het Britse merk Catherine Walker. Hij voegde hieraan toe dat sieraden een 'prominente rol zullen spelen' bij de kroning, en daarom voorspelt hij dat Kate zich zal wenden tot de koninklijke sieradencollectie. Hij vertelt ook dat Kate 'mogelijk stukken gaat dragen ter ere van wijlen prinses Diana of Queen Elizabeth II, ondanks dat ze vaak kiest voor meer casual sieraden van merken als Zara.'

Alles wat je wil weten over de grote hoeveelheid drama rondom de kroningsdag van Charles (2024)
Top Articles
Love Island UK Season 8: 10 Most Cringe-Worthy Parts, According To Reddit
Every Love Island UK series ranked — including 2022
Mansfield Shower Surround
Benchmark Physical Therapy Jobs
Haul auf deutsch: Was ist das? Übersetzung, Bedeutung, Erklärung - Bedeutung Online
Jay Cutler of NFL Biography, Wife, Career Stats, Net Worth & Salary
Td Share The Green Referral Credit
People Helping Others Property
Ups Drop Off Newton Ks
8776685260
Scary Games 🕹️ | Play For Free on GamePix
Stella.red Leaked
Craiglist Tulsa Ok
Ecolab Mppa Charges
Tinyzonetv.to Unblocked
Best Charter Schools Tampa
Traveltalkonline
Megnutt Health Benefits
8776725837
The First 10 Years, Leslie Bricusse - Qobuz
Ratchet And Clank Tools Of Destruction Rpcs3 Freeze
Verity Or Falsity Of A Proposition Crossword Clue
MLB The Show 23 Marketplace: Your Ultimate Guide to Trading and Collecting - Belvidere Youth Baseball
Aussiebigdaddik
Hahs Sentral
Colt Gray and his father, Colin Gray, appear in court to face charges in Georgia school shooting
Spicy Bourbon Pumpkin Pie
Define Percosivism
Aflac Dulles Synergy
Circuit Court Peoria Il
Sweeterthanolives
Claw Machine Random Name Picker
Terraria Water Gun
Demetrius Meach Nicole Zavala
Meat Grinders At Menards
Keck Healthstream
Ice Quartz Osrs
Texas Longhorns Soccer Schedule
Fighting Darius by Nicole Riddley - GALATEA
Effingham Radio News
This Eras Tour Detail Makes Us Wonder If Taylor & Karlie Still Have Bad Blood
Hershey Company Myhr
How Much Does Costco Gas Cost Today? Snapshot of Prices Across the U.S. | CostContessa
Sxs Korde
Craigslist In Killeen Tx
123Movies Scary Movie 2
Lowlifesymptoms Twitter
Directions To Lubbock
Hkx File Compatibility Check Skyrim/Sse
The many times it was so much worse
Academic calendar: year cycle and holidays | University of Twente | Service Portal
Imagetrend Elite Delaware
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 6753

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.